Karolina

Polona Prosen
Karolina je gospa, ki so ji ljube izbrane besede in plesni koraki. Ne prenese zabavljaštva in lenobnega postopanja, zato se resno loti vsakršnih koristnih opravkov: lovljenja mehurčkov z muholovcem, opernega petja ali pogovora o levih in desnih pentljah pri štrikanju.

Polona Prosen deluje kot samozaposlena v kulturi na področju performativnih umetnosti.
Po zaključenem študiju francoščine in španščine, med katerim je opravila 2-letno šolo uličnega gledališča ŠUGLA, jo pot najprej vodi v Španijo, kjer se 2 leti izobražuje na gledališko-cirkuški šoli Centro de Artes Urbanas (CAU, Granada). Zatem v umetniško-rezidenčnem center La Gare a Coulisses skupine Transe Express v Francijo, v okviru projekta EVS sodeluje pri izvedbi dogodkov in v izdelavi dekorjev.
Od takrat naprej deluje kot samostojna ustvarjalka na področju uličnega in lutkovnega gledališča, pripoveduje, vodi gledališke in ustvarjalne delavnice. Preizkusila se je tudi v cirkuški pedagogiki in v organizaciji festivalov. Je soustanoviteljica skupine Teater PolPet in redno sodeluje z Gledališčem Ane Monro. Vse to in še kaj več jo je pripeljalo tudi do Društva Rdeči noski.
 

abaton-monitoring