Svetovni dan boja proti raku

04.februar 2021

Spoštovani in dragi prijatelji!

Bolnišnični klovni delujoči v Društvu Rdeči noski od samih začetkov delovanja društva (2004) obiskujemo otroke na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike Ljubljana. V času epidemije pa Junake tretjega nadstropja vsako sredo obiskujemo na daljavo.

Pred epidemijo smo redno obiskovali tudi Klinični oddelek za hematologijo UKC Ljubljana, kjer se zdravijo odrasli bolniki.

Danes ob svetovnem dnevu boja proti raku z vami delimo dva prispevka mednarodne organizacije (Red Noses International), katere del je tudi Društvo Rdeči noski Slovenija.

Christina Matuella, ki je bolnišnična klovnesa v avstrijski organizaciji Rote Nasen od samih začetkov (25 let), se je pogovarjala z dr. Markom Lewisom, direktorjem gastrološke onkologije v Utahu. V iskrenem pogovoru govorita o svojih skupnih točkah, o povezanosti, zdravilnosti smeha in iskanju vsakdanjih čudežev. Toplo priporočamo ogled: Pogovor Christine Matuelle in Marka Lewisa.

Monica Cullen, ustanoviteljica Red noses Clowndoctors International pa se bo danes ob 17:30 v živo pogovarjala s Caryjem Adamsom, predsednikom UICC (Union for International Cancer Control) o vlogi bolnišničnih klovnov pri oskrbi onkoloških bolnikov. Vabljeni k ogledu pogovora na povezavi: World Cancer Day

abaton-monitoring