Rdeči Noski »delajo cirkus« ob svetovnem dnevu duševnega zdravja

10.oktober 2022

Svetovni dan duševnega zdravja v našem Društvu obeležujemo na nam lasten način. Prejšnji in ta teden s programom »Delamo cirkus«* obiskujemo otroke in mladostnike na Pedopsihiatriji v Ljubljani.

Tako smo prejšnji petek celotedensko druženje, prepleteno s pridobivanjem novih cirkuških veščin – predvsem pa novih prijateljstev, zaključili s predstavo cirkusa Zip – Zap. Danes pa se veselimo novih cirkuških začetkov.

Ena bistvenih lastnosti klovna je, da dela napake. In ko se učiš nekaj novega, na primer, kako zavrteti krožnik na konici palice, je to čudovita priložnost - takšna o kateri lahko samo sanjaš - da pade krožnik po tleh, da »ne uspe« in da »napaka« pride v vsem svojem razkošju. V našem svetu je »napaka« vredna ogromno, saj je nagrada za njo – smeh.

Dragi prijatelji – tudi vam želimo, da si danes privoščite kakšno »napako«, najdete jih lahko vsepovsod – a če se vam nikakor ne bo zgodila – no potem pač vzemite krožnik in palico in uživajte v nagradi!

*Program Delamo cirkus je bil razvit v mednarodni organizaciji bolnišničnih klovnov - RNI (Red Noses International) s strani naših kolegov na Češkem. In »posvojili« smo ga tudi v Sloveniji. Več o njem pa si preberite pod razdelkom »programi« na naši spletni strani.

F.A. Bobo
abaton-monitoring