La, la, la, la, la banda

10.december 2021

Vandra, Božo, Anastazija, Leopold, Marjeta in Lena imajo band! Band Rdečih noskov!

La, la, la, la, la bando!

Kalinka, Pastirče, Ptičice, Marko skače so le nekatere od pesmi, ki odmevajo, ko se La la la la la banda odpravi na obisk okoli bolnic, domov za starejše.

A, zdaj je zima. Mraz je La la la la la bando pospravil v tople sobe klovnskih domov. Božo zdaj v svoji sobi vadi bas, Anastazija na cahonu izvaja najrazličnejše ritme, Marjeta sosedom na violino igra, Leopold preigrava viže na ukulele, Vandra prepeva pod tušem in Lena kdaj tudi zbudi sosede s harmonikaškim glasbenim vložkom.

Band vadi in vadi. In komaj čaka, da se spet sreča skupaj. Da se sreča s stanovalci domov, z obiskovalci bolnic in naključnimi mimoidočimi. Išče nove in nove pesmi, ki jih bo preigraval na najrazličnejša glasbila. Med katerimi se bo morda znašla tudi žaga. Ja, prava žaga. Velika, sloka žaga, uau!

Še 100 dni in narava se bo začela prebujati. Takrat se bo zbudil tudi band. Takrat bo toplo sonce končno spet povezalo La la la la la bando. Takrat bo Božo prijel svoj bas, takrat bo Marjeta napela strune na violini, takrat bo Vandra ogrela glasilke, takrat bo Leopold namazal ukulele, takrat bo Anastazija Lenini harmoniki dajala ritem in La la la la la banda bo spet glasna skupaj!

In La la la la la banda bo spet zavzela ulice in poti ob domovih, bolnišnicah. Takrat se kar ustavite, zašilite z ušesi in zapojte, zaplešite z njimi in še več, izberite si svojo glasbeno željo. Ja, tudi to zna La la la la la banda. Zna zaigrati vsako vižo, ki si jo lahko zamislite. Mogoče bo viža neprepoznavna, mogoče bo prirejena, a zaigrana bo s toplino in zanosom s katerim lahko zaigra le La la la la la banda!

Pa glasben pozdrav!

abaton-monitoring