Ko pridejo Rdeči noski v Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični

10.avgust 2020

Med poletnimi počitnicami smo imeli v bolnici skupino otrok, ki večkrat pride na rehabilitacijo. Z njimi moramo RESNO delati – telovaditi, plavati, se sprehajati, ustvarjati. Na sprehodih srečujemo in spoznavamo nove ljudi, lastnike čudovitih živali. Pri rehabilitaciji se sicer tudi zabavamo, stresamo šale, se smejimo in se imamo fajn. Ampak  imamo večino časa  BLAZNO RESEN PRISTOP do obravnave. TO pa je občasno malo moteče. Zato smo  – tudi zaposleni -   potrebovali DRUGO MNENJE in DRUGO ZDRAVLJENJE. Za pomoč smo poprosili RDEČE NOSKE.

Prišli so sredi poletja. Pregledali so nas in naše uporabnike. Ugotovili so, da nam kronično primanjkuje HUMORJA. In smo vsi sklenili, gremo k njim na zdravljenje!

V štirih popoldnevih smo imeli z njimi »REHABILITACIJO«. Rezultati oziroma posledice njihovih postopkov zdravljena, ki smo jih  začeli opažati že takoj prvi dan in so se nato samo stopnjevali, so bili:

  • OBILICA SMEHA, RADOSTI,
  • SPROŠČENOST,
  • NOVE ARTISTIČNE SPRETNOSTI.

S čudežnimi besedami so pričarali mnogo trikov, čarovnij in tudi LJUBEZEN. Vsi smo bili srečni. Zvečer so telefoni skoraj pregoreli. Starši so bili sprotno -NAKRATKO obveščeni o dogajanju preko dneva. Za več pa ni bilo časa, saj so morali med seboj predebatirati vse malenkosti in pripraviti oblačila za drug dan. Saj veste, za obiske se je potrebno še POSEBEJ urediti!

Za zaključek druženja z Rdečimo noski so pripravili čisto pravo CIRKUŠKO PREDSTAVO. V njej so nastopali čisto vsi – eni z vodenjem, drugi s čaranjem. VSI pa smo se zabavali in se  imeli lepo.

HVALA RDEČI NOSKI!

Tanja Lušina, diplomirana delovna terapevtka

Priprave na cirkus
abaton-monitoring