Lena

Teja Bitenc
Lena ni lena, ko igra harmoniko. Lena ni lena, ko igra ukulele. Lena ni lena, ko spi. Lena ni lena. Tako ji je ime.

Teja Bitenc je študirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani ter Dalarna Univerzi v Falunu. Pod mentorstvom dr. Slavka Gabra je diplomirala z diplomskim delom: Primerjava švedskega in slovenskega osnovnega šolanja. Magistrirala je na Inštitutu za študij idej in kultur ZRC SAZU-ja. Bila je učiteljica v prvem razredu.

Ima končano nižjo glasbeno šolo, kjer se je 6 let učila igranja klavirja. Harmoniko in ukulele se je naučila igrati prek youtuba. Več let je pela v zborih RTV-ja. Zdaj poje v treh zborih.

Improvizira na odru kot tudi izven njega. Igrala je in še igra v različnih predstavah za otroke in odrasle ter performansih (Gledališče Ane Monro, Mesto žensk, Via Negativa, Pionirski dom, KUD Transformator, Zavod Bunker, Slovensko mladinsko gledališče, Cafe teater, društvo Humanitas…). Pri predstavah velikokrat sodeluje tudi pri pripravi glasbenih podlag. Piše glasbene pesmi.

Vodila je projekt “S pravljico okrog sveta” in še vedno pripoveduje pravljice. S kolegico je vodila projekt Zavoda Bunker “Igrišče za gledališče”.
Vodi delavnice glasbe za najmlajše ter delavnice improvizacije za mlade in stare.

Glas posoja likom v risankah (Tačke na patrulji, Powerpuff girls, Ben10, Fairly odd parents, Hokus pokus Albert itd.).

Izobražuje se na različnih delavnicah, uči se vsak dan.
 

abaton-monitoring