Mafalda

Lana Klopčič
Mafalda je daljna - res daljna - potomka portugalske kraljice Mafalde de Saboia (v francoščini Mathilde de Savoie). Je dama v roza, ki obožuje ples z rutkami in vsa oblačila, ki se vrtijo.

Lana Klopčič

Lana Klopčič je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani in postala diplomirana  sociologinja kulture in profesorica španščine. V Lizboni, na Universidade Nova de Lisboa, je magistrirala iz poučevanja portugalščine in pred kratkim zaključila še magistrski študij razrednega pouka z angleščino na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Verjame v igro v vseh pomenih te besede. Živela je v Španiji in na Portugalskem in vseskozi preko različnih projektov ohranjala stik z improvizacijskimi gledališkimi oblikami. Poučuje tuje jezike, obenem pa uresničuje svoje poslanstvo kot bolnišnična klovnesa pri Rdečih Noskih. Kot klovnesi ji največ pomeni, da lahko skupaj z otroki v bolnišnicah ustvarja trenutke, kjer suhoparna pravila vsakdanjega življenja dobijo čisto nov pomen in odpirajo prostor za drugačno dojemanje že doživetega.  Hvaležna je vsem, ki bolnišnične klovne sprejmejo v svoj svet, in tako omogočijo, da skupaj  ustvarimo nekaj popolnoma nepredvidljivega, iskrenega in neponovljivega.