Vesolje veselja

Ljubljana, oktober 2016»Imate pri vas zrak?« je vprašal klovn in z velikimi koraki vstopil v bolniško sobo. Otrok se je spogledal z mamo, ki je sedela poleg njega. »Ja,« je rekel vprašujoče. Takoj za klovnom je počasi prineslo še klovneso.
Potegnila je slamico iz ust in globoko vdihnila. »Uau, kakšna super vesoljska ladja,« je klovn pokazal na posteljo, na kateri je ležal mali bolnik. »Me pelješ en krog, kapitan?« Matic je zgrabil blazino kot krmilo, prižgal motorje in pokazal klovnu, kam se lahko usede.
»Še jaz,« je vzkliknila klovnesa in se zrinila h klovnu. »Adijo, mami,« je pomahala, ko so s svetlobno hitrostjo leteli mimo mame. »Pazi, Mars!« je vzkliknil klovn. Tako močno so se nagnili v levo, da je klovnesa med manevrom padla s postelje, komaj ji je uspelo priti nazaj na ladjo.
»Čez nekaj trenutkov bomo prispeli na luno! Potniki za luno, izkrcajte se,« je po zvočniku objavil klovn. »To je najina postaja!« je vzkliknila klovnesa in pograbila slamico.
»Nasvidenjeeeeeeee, hvalaaaaaa!« ju je bilo komaj slišati z bolniškega hodnika.
V sobi pa je ostala vesoljska ladja. Matic je še ves dan potoval po vesolju. Po veselju. Spotoma je pobral še mamo. Ko je zvečer varno pristal, je pod krmilom opazil rdeč nosek – takoj si ga je nadel.

Dragi prijatelji, iskreno se vam zahvaljujemo za podporo.
Z vašo pomočjo bomo še naprej obiskovali otroke in jim prinašali vesolje veselja.

zapisala Eva Š. Maurer
fotografija je simbolna, Borut Ž/Bobo


SPLETNA TRGOVINA


Naročite penaste rdeče noske.