Dr. Sfrčkljana Dr. E.K. Dr. Anastazija Dr. Zen Dr. Rozeta Dr. Ugačen Dr. Rita Dr. Dodo Dr. Mafalda Sestra Marjetka Dr. ObižekCvilka Dr. Biserka d.o.o. Tonka Božo IMG 6280

Umetnost, ki bolnim in trpečim prinaša radost in smeh

Evropska unija priznava pozitiven vpliv delovanja klovnov zdravnikov in podpira umetniško usposabljanje Rdečih noskov – klovnov zdravnikov.


Organizacija RED NOSES Clowndoctors International (RNI) in njene partnerske organizacije so znane po tem, da bolnim in trpečim prinašajo veselje in smeh. Tak sloves so si ustvarile zato, ker so Rdeči noski - klovni zdravniki poklicni umetniki, ki pridno vadijo in svoje delo jemljejo zelo resno.

RNI in njene partnerske organizacije so zelo ponosne na to, da so med prvimi uspešnimi kandidati za program Evropske komisije pod imenom Ustvarjalna Evropa 2014-2020, ki podpira sektorje za kulturo in medije.

Več kot srečni smo, da je bil naš projekt »Obrazi za noskom – pospeševanje dejavnosti klovnov zdravnikov kot priznane oblike uprizoritvenih umetnosti« izbran za sofinanciranje in da lahko v naslednjih dveh letih računamo na podporo Evropske unije.

Namen projekta je razvijati strokovnost naših klovnov zdravnikov, hkrati pa širšemu občinstvu predstaviti posebnosti in težave tovrstne umetnosti na neobičajnih prizoriščih. Zato je velik poudarek na izobraževanju in usposabljanju umetnikov, ki delujejo v okviru RDEČIH NOSKOV, ter na razvoju novih oblik umetniškega izražanja, s katerimi bi uprizoritveno umetnost približali tudi tistim, ki jim udeležba in/ali sodelovanje v kulturnih dogodkih predstavlja težavo.

V projekt bo vključenih okoli 300 nastopajočih umetnikov in na desetine mednarodno priznanih učiteljev. Poleg tega, da projekt vsem umetnikom zagotavlja reden vir dohodka, nudi tudi priložnost za nova delovna mesta ter omogoča internacionalizacijo in večjo mobilnost umetnikov ter njihovega umetniškega dela. Rezultat projekta bo tudi prenos kompetenc, veščin in znanja.

Osnovni cilj projekta in vseh načrtovanih aktivnosti je ljudem približati dejavnost klovnov zdravnikov kot uveljavljene oblike uprizoritvene umetnosti ter krepiti njihovo zavedanje o pozitivnem vplivu delovanja klovnov zdravnikov na družbena in zdravstvena okolja. V okviru
Projekta načrtujemo večje število dogodkov in dejavnosti obveščanja javnosti.

Projekt “Obrazi za noskom` koordinira organizacija RED NOSES Clowndoctors International, ki računa na sodelovanje organizacij Rdeči noski iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Litve, Slovenije in Slovaške ter Evropske zveze organizacij bolnišničnih klovnov (EFHCO).

S tem priznanjem Evropske unije bo skupina RDEČI NOSKI lahko nadaljevala z vlaganjem v usposabljanje klovnov zdravnikov, ki bodo veselje in smeh še naprej širili po Evropi in izven njenih meja.


SPLETNA TRGOVINA


Naročite penaste rdeče noske ali majice z našim logotipom.

modra stevilka