Ko se stotine otrok igra takrat, ko običajno tega ne bi mogli početi

Več kot 100 klovnov v več kot 10 državah, prinaša smeh v bolnišnice ob posebnih klovnskih vizitah.


Si lahko zamislite več kot 100 profesionalnih umetnikov, klovnov zdravnikov, ki vsak dan ustvarja igrive trenutke za bolne otroke v bolnišnicah?

Na mednarodni dan otrokovih pravic, 20. novembra, želi organizacija Red Noses International (RNI), katere del je tudi društvo Rdeči noski Slovenija, podpreti pravico otrok do igre v čustveno stresnih situacijah. Osvetliti želimo pozitiven vpliv, ki ga imajo za otroke obiski naših klovnov in ozavestiti, kako pomembna je igra za otroke tudi v bolnišničnem okolju, tudi času bolezni in žalosti. Zavedamo se namreč, da se lahko, ko je težko, zgodi, da pediatrični bolniki izgubijo iskrico, ki je ključnega pomena v življenju – svojo igrivost. In namen klovnov zdravnikov je, da jo z igrivo interakcijo zopet zanetimo.

Svojo podporo otrokovi pravici do igre, izrekamo z rednimi klovnskimi vizitami v bolnišnicah v državah članicah RNI, ki so: Avstrija, Češka, Hrvaška, Nemčija, Madžarska, Litva, Poljska, Slovaška, Slovenija, Palestina. Poleg tega pa smo združeno ustvarili kratek, prijazen film o igrivosti v bolnišnicah, ki ga predstavljamo našemu občinstvu na socialnih omrežjih. V filmu prikazani obiski otrok so izbrani zato, da poudarijo, kako pomemben je koncept igre za pravilen razvoj otroka in kako pomembno je opogumljanje mladostne narave v vseh življenjskih situacijah.

»Pri vseh težavah, s katerimi se svet dandanes sooča, smo se odločili, da se osredotočimo na pozitivne trenutke, za otroke, ki to najbolj potrebujejo. Upamo, da bodo naši obiski, skupaj s predstavljenim filmom, opomnili svet, da moramo še naprej vlagati v podporno in ljubeče okolje, ki si ga ti otroci zaslužijo,« je dejala Monica Culen, predsednica RNI

Resna bolezen, kronično bolezensko stanje ali bolniška postelja, nimajo pravice zanikati osnovne pravice vsakega otroka, do igre. Pravice, ki je ključnega pomena za razvoj in splošno dobro počutje otrok. Trudimo se, da obiski naših klovnov zdravnikov na pediatričnih oddelkih ustvarjajo vzdušje, ki omogoča in dovoljuje otrokom, da ostanejo otroci, tudi v težkih zdravstvenih okoliščinah.

ORGANIZACIJA RED NOSES INTERNATIONAL PODPIRA
»...otrokovo pravico do počitka in prostega časa, do igre in razvedrila, primernega otrokovi starosti, in do prostega udeleževanja kulturnega življenja in umetnosti
31. člen, KONVENCIJA ZDRUŽENIH NARODOV O OTROKOVIH PRAVICAH

Klik


SPLETNA TRGOVINA


Naročite penaste rdeče noske.