Dragi prijatelji, spoštovani podporniki RDEČIH noskov!

Ljubljana, april 2016


ZVONČKI!


Pomlad je tu - pod toplim soncem klijejo cvetlice in hkrati z njimi rastejo naše želje, zamisli, pričakovanja. Taki pogumni in zaupanja polni, kot prvi pomladanski zvončki, so tudi naši otroci. Pogumno kukajo na plano in nam zvonko razlagajo svoje domislice.
»Ko bom velik, bom strojevodja,« je mežikajoč v sonce, izjavil Mitja. »In tudi Kristjan in Luka iz vrtca bosta strojevodji. Vozili bomo vlak. Matej bo pa kmet in bo vozil traktor.« Zamišljeno je nekaj časa brcal žogo po travi. »Ne vem, kaj bo Miha,« je rekel čez čas. »Morda bo tudi on strojevodja, ampak ga ne morem vprašati, ker je v bolnišnici.« Malce je premislil, ugotovil, da je povedal, kar je hotel, in odločno odkorakal k prijateljem, brcat na gol. Kot spomladansko sonce greje razpredanje naših otrok o tem, kaj vse bodo počeli, ko bodo veliki; toplo nam je, ko opazujemo v njih zametke prihodnosti, iskrice novih dognanj v znanosti, kulturi, ureditvi sveta. Pogumne in zaupanja polne so njihove izjave.
Na oddelkih, ki jih Rdeči noski obiskujemo, pa prihodnost živi v eni sami želji, nameri, cilju – vrniti se domov, v vrtec, v šolo – v otroštvo!

Rdeči noski se vam iskreno zahvaljujemo izkazujete, da lahko obiskujemo otroke v bolnišnicah. V prihodnjih mesecih bomo v vašem imenu v bolnišnice
prinašali pomlad!

Vsak torek v mariborsko, vsako sredo v Pediatrično kliniko v Ljubljani, vsak četrtek v celjsko, poleg tega pa še v izolsko,  novogoriško, novomeško, jeseniško, trboveljsko, murskosoboško, slovenjgraško, ptujsko, brežiško, rehabilitacijski center Soča, v Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični...

Hvala za zaupanje!

Eva Š. Maurer,
ambasadorka Društva Rdeči noski, klovni zdravnikiFoto: SŽ/Bobo.


Želim nakazati donacijo (klik)
SPLETNA TRGOVINA


Naročite penaste rdeče noske.