hišnik Jože

Na svet so me spravili že davnega leta ...LXI v prejšnjem tisočletju, mladost pa sem preživljal na kmetiji, ki je bila, kot je v teh krajih navada, pripeta sredi strmega hriba nad Sp. Idrijo. Do šole sem imel 10 minut, nazaj pa približno tri ure...?? V družbi z grabljami, motiko ali ob vsakdanjem pretepanju z mlajšim bratom sem tuhtal, kako bom nekoč postal pilot ali še raje - čarovnik. Uspelo je nekako oboje, kot pilotu-jadralnega padala, katerega kupola mi je v desetih letih delala senco v zraku več kot 2000 ur, mi je parkrat celo uspelo zaiti v ta hude oblake, kjer so mi od groze lasje štrleli skozi čelado! Užitke letenja in lepote naše dežele je bilo lepo deliti tudi z žrtvijo-sopotnikom v tandemskih poletih.

Kot otrok sem s svojimi starši imel veliko veselja, oni pa z menoj kasneje precej manj, saj sem kot obetaven študent strojništva vedno več časa preživel ob mešanju kart, rezanju vrvic in mečkanju svilenih rut.

Fakulteto sem sredi največjih naporov uspešno (...no, na to nisem ponosen) - zapustil in jo, skupaj s svojim čarovniškim gurujem Saturnom, podurhal na magično turnejo po Dalmaciji....Obisku gledalcev primerno so dinarčki hitro pošli, pa mi je kazalo naslednjih par silno zanimivih let preživeti kot čarovnik v nočnih klubih po vseh večjih mestih bivše Jugoslavije, Italije in Avstrije.

V izbrani družbi striptizet, sumljivih podjetnikov, lokalnih švercerjev, prevarantov, (ne)pomembnih direktorjev in podobne svojati...! Nekoč sem tri dni v Beogradu čepel pred iraško ambasado, saj je bil načrt svojo magijo v takrat obetavnem Bagdadu pretopiti v kupe zlatih dolarjev ....Letalske karte pa od nikjer, komaj se je nabralo za vlak do Ljubljane....!

Svoje čase predsednikoval Društvu artistov Slovenije (DAS), dokler se nismo razšli vsak na svoj konec...

Skupaj z nastankom naše države, sem se tudi sam ustalil v domačih logih, ugotovil, da mi nastopi za otroke najbolj ležijo in tako so z leti nastajale različne tematske predstave ( varnost v prometu, ekologija, lepo vedenje ...), ki jih s pridom izvajam po vzgojnih ustanovah, različnih prireditvah po počitniških ali trgovskih centrih, sejmih, veliko sodelujem s podjetji pri njihovih promocijah, povabijo me tudi na rojstne dneve. Delovne vneme ni nikoli zmanjkalo, znanje pa se je krepilo s sodelovanjem in nastopi na magičnih kongresih, od Maribora, Zagreba, Milana, Dunaja, Prage, Lizbone, Nice...pa Las Vegasa , Chicaga in še kje najbrž...aja..Budimpešta..pa...

Za veliko koristnih informacij dolgujem hvaležnost otroški publiki, sodelavcem, pa debatam s pedagogi in prebranim knjigam.

Vmes je nastajala družina, sezidali smo lično družinsko hiško v Godoviču, kjer danes živim, skupaj s štirimi pridnimi otroci, eno ljubečo ženo in dvema kosmatima psoma.

Kot pomemben mejnik (v prevodu uspeh!) štejem pridružitev (hvala za povabilo, Eva!) skupini Rdečih noskov, saj se tukaj pretaka obilo dobre volje, ki jo po najboljših močeh trosimo na svojih obiskih pri majhnih in velikih otrocih.

Smeh je edino zdravilo brez stranskih učinkov ! Koristiti ga kaže v precejšnjih količinah! V skrajnem primeru imamo ljudje večinoma na glavah namontirana ušesa, da nam usta ne bi potegnilo na hrbet !

SPLETNA TRGOVINA


Naročite penaste rdeče noske.