Dr. Sfrčkljana Dr. E.K. Dr. Anastazija Dr. Zen Dr. Rozeta Dr. Ugačen Dr. Rita Dr. Dodo Dr. Mafalda Sestra Marjetka Dr. ObižekCvilka Dr. Biserka d.o.o. Tonka Božo IMG 6280

Bolnišnični klovni, ki s smehom bolnikom olepšajo bolnišnične dni.

Morda bo kdo rekel, da klovni nimajo kaj iskati v bolnišnici. Otroci pa tudi ne, bi odgovorili bolnišnični klovni!

Bolnišnični klovni so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum in s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici.

Posebnost »vizit«, ki jih opravljajo bolnišnični klovni, je v tem, da ne gre za predstave pred številno otroško publiko, pač pa klovni obiskujejo bolnike v sobah in si vzamejo čas za vsakogar izmed njih. Praviloma bolnišnični klovni otroke obiskujejo v paru (klovnesa in klovn). Za obisk so potrebne ustrezne predpriprave. Klovni se pred nastopom posvetujejo z bolnišničnim osebjem in si pridobijo vse tiste informacije, ki so potrebne za prilagoditev programa posamezniku in priprave na ustrezen pristop k malim bolnikom.

Tako imenovani klovnski program lahko v bolnišnici poteka v dopoldanskem ali popoldanskem času – tako kot bolnišnici, v kateri se izvaja, najbolj ustreza.

Društvo Rdeči noski izvaja naslednje programe:
• tedenske ter mesečne obiske otrok in odraslih v 14 slovenskih bolnišnicah in drugih ustanovah po celi Sloveniji,
• obiske odraslih v domovih za stare oz. za ranljive odrasle skupine,
• obiske otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami - program Pester Orkester v zavodih za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami,
• predstavitve o delu in pomenu delovanja bolnišničnih klovnov za vrtce, šole in fakultete – Info program,
• obiske Dežurnega klovna.

Poslanstvo Društva Rdeči noski je omogočiti obiske bolnišničnih klovnov v vseh bolnišnicah v Sloveniji, kjer si tega želijo, da bi klovni s svojim smehom, humorjem ter ustvarjanjem pozitivnega ozračja v bolnišničnih prostorih malim in velikim bolnikom polepšali bolnišnične dni, osebju pa olajšali in pomagali pri zdravljenju.

Trenutno v društvu Rdeči noski deluje 16 bolnišničnih klovnov.

Bolnišnični klovni Društva Rdeči noski so v letu 2016:
• obiskali 41.053 otrok in odraslih,
• na 873 obiskih v več kot 25 ustanovah,
• izvedli 13 predstav Pester Orkester za otroke s posebnimi potrebami,
• izpeljali 2 obiska Emergency Smile in
• izvedli 9 obiskov domov za ostarele.


Skupinska klovni

SPLETNA TRGOVINA


Naročite penaste rdeče noske ali majice z našim logotipom.

modra stevilka